Muizen bestrijden niet alleen bij plaag

Veel mensen denken dat muizen bestrijden alleen noodzakelijk is op het moment dat zij last hebben van een plaag, maar al één diertje kan je veel ongemak bezorgen. En bovendien, zit er eenmaal één, dan blijft het daar vaak niet bij aangezien ze zich ontzettend snel voortplanten. Wat voor last ondervind je er nu van als jij deze diertjes in jouw woning hebt zitten? Er zijn verschillende gebieden waarop zij overlast kunnen veroorzaken en waarom jij muizen bestrijden wilt. Een eerste punt is dat ze altijd voor veel lawaai zorgen ‘s nachts. Vaak houden ze zich op in je plafond of tussen je muren en rennen daar steeds heen en weer. Het gekras van hun nagels kan jou danig uit je slaap houden. Een tweede punt is dat ze uiteraard ergens hun behoefte moeten doen en dat jij dus ongetwijfeld op muizenkeutels zult gaan stuiten. En niet alleen dat, hun urine zul je ook heel sterk ruiken. Bovendien verspreiden allergenen zich niet alleen via de haartjes, maar ook via de urine door de lucht, waardoor jij last van allergische reacties kunt krijgen. Een derde punt is dat ze bij jouw eten gaan zitten, alles wat niet hermetisch afgesloten zit zullen ze aan gaan zitten knagen. En dat doen ze niet alleen met eten, ook aan meubels zullen ze bijvoorbeeld gaan knagen, om hun gebit op de juiste lengte te houden. En komen ze in de muren of in het plafond bedrading tegen, dan zullen ze het zeker niet laten om dit kapot te knagen. Zo kun jij zomaar opeens bijvoorbeeld zonder licht komen te zitten. Reden genoeg dus om werk te maken van muizen bestrijden! Bekijk nu snel de website van https://beestjeskwijt.be/.

Muizen bestrijden bij bedrijven

Niet alleen bij jou in huis is muizen bestrijden verstandig, ook als je last van deze beestjes hebt in jouw bedrijfspand is het noodzakelijk om hier iets aan te doen. Dat geldt natuurlijk voor ieder bedrijf, maar helemaal als jij een horecaonderneming hebt. Dan kan de aanwezigheid van dit ongedierte serieuzere gevolgen hebben dan wat overlast, je kunt te maken krijgen met tijdelijke sluiting. Muizen bestrijden is dan ook echt noodzakelijk om te voorkomen dat dit gebeurt en dat jij jouw goede reputatie volkomen kwijtraakt. Want één muizenplaag en klanten hebben direct het idee dat de hygiëne op jouw bedrijfsvloer niet in orde is, ook al ben je hier nog zo strikt mee. Het is voor het voortbestaan van jouw onderneming daarom niet alleen belangrijk dat je tijdig aan de slag gaat met muizen bestrijden, het is ook zaak om er alles aan te doen om te voorkomen dat je dit ongedierte überhaupt in je pand krijgt.

Beestjes Kwijt kan helpen

Heb jij te maken met muizen in jouw woning of in jouw bedrijfspand? Dan kun je proberen om eerst zelf aan de slag te gaan met muizen bestrijden, maar effectiever is het om meteen een professional op dit gebied in te schakelen. Dit kun je heel eenvoudig regelen via Beestjes Kwijt en dit gaat als volgt:

  • jij vult het formulier op hun website in of je belt hen even op
  • zij nemen contact op met een bestrijder bij jou in de buurt
  • de bestrijder komt bij jou langs en zorgt ervoor dat het probleem opgelost wordt

Natuurlijk moet je het op zo’n moment niet alleen bij muizen bestrijden laten, het is verstandig om dan ook meteen met de professional te overleggen wat voor preventiemaatregelen je nog kunt treffen om te voorkomen dat je weer met hetzelfde probleem te maken krijgt. Anders blijf je immers keer op keer muizen bestrijden en voorkomen is toch beter dan genezen!