Kies voor organisatieopstellingen

Binnen een bedrijf kunnen er een hoop problemen zijn. Van een slechte team communicatie tot het niet behalen van doelstellingen. Bij een traditionele consultancy wordt er gekeken naar cijfers en berekeningen. Dit vertelt je echter niet alles wat je over je bedrijf moet weten. Met organisatieopstellingen kun je hierin veel meer duidelijkheid krijgen. Hierbij wordt er gekeken naar:

  • Mensen
  • Groepsdynamiek
  • De organisatie als geheel

De kliniek Delphia heeft inmiddels uiteenlopende jaren ervaring op het gebied van organisatieopstellingen. Zij weten dan ook precies hoe zij bepaalde problemen moeten benaderen en hoe zij deze vervolgens kunnen oplossen. Binnen een bedrijf werk je natuurlijk met bepaalde mensen. Wanneer bijvoorbeeld de groepsdynamiek niet goed is, dan kan dit behoorlijke consequenties hebben voor bijvoorbeeld de doelstellingen binnen een bedrijf. Wanneer twee mensen niet goed samen kunnen werken, maar dit wel regelmatig moeten doen om bepaalde werkzaamheden voor elkaar te krijgen, dan is het wel zo fijn om dit op te kunnen lossen. Op die manier kan er veel beter gewerkt worden. Ook wordt er uiteraard naar de organisatie als geheel gekeken. Dit kan namelijk ook een hele hoop vertellen over waarom er bepaalde problemen binnen een bedrijf zijn. Bij Delphia kunnen zowel kleine als grote bedrijven terecht voor organisatieopstellingen. Daarbij maakt het ook niet uit welk bedrijfsprobleem jij graag wilt oplossen. Bij Delphia zullen ze hiervoor de juiste oplossing vinden.

Gebruik organisatieopstellingen bij het werven van nieuw personeel

Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of je kunt er de organisatieopstellingen voor gebruiken. Soms hoeft er niet eens echt sprake te zijn van een daadwerkelijk probleem. Als je iets een moeilijke opgave vindt, dan kunnen de organisatieopstellingen hier al een grote hulp bij zijn. Zo vinden bijvoorbeeld heel erg veel bedrijven het moeilijk om het juiste personeel te werven. Het houden van sollicitatiegesprekken is natuurlijk heel normaal en daar zul je waarschijnlijk ook meerdere geschikt lijkende kandidaten voor uitnodigen. Het kan na het aannemen van een nieuw personeelslid echter altijd het geval zijn dat deze persoon toch niet helemaal aan je verwachtingen voldoet. En wat doe je als dit vaker lijkt te gebeuren? Dan kun je daar met de organisatieopstellingen van Delphia een hele goede oplossing voor vinden. Als dit is waar ook jij naar op zoek bent, dan raden we je zeker aan om contact op te nemen met de medewerkers van de kliniek. Zij kunnen je dan meer vertellen over de organisatieopstellingen en hoe deze kunnen helpen bij het verbeteren van jouw bedrijf.

Meer succes met je bedrijf

Als er een ding is wat er voor ondernemers heel erg belangrijk is, dan is het wel dat hun bedrijf succesvol is. Dit kun je natuurlijk op verschillende manieren voor elkaar krijgen. Dit zal ook per bedrijf verschillen omdat het hierbij heel erg belangrijk is hoe jij het succes van je bedrijf definieert. Als jij merkt dat je bedrijf niet het succes heeft waar jij eigenlijk op gehoopt had, dan kun je hier de organisatieopstellingen voor gebruiken om hier de oorzaak van te vinden. Deze ligt namelijk niet altijd in de cijfers en berekeningen van je bedrijf. Soms heeft dat te maken met de groepsdynamiek of er is een andere schakel binnen het bedrijf dat anders aangepakt moet worden. Met de hulp van de medewerkers van Delphia is het heel erg eenvoudig om hier achter te komen en er vervolgens een passende oplossing voor te vinden. Je kunt hierover contact opnemen met Delphia over de telefoon, maar ook het invullen van het contactformulier is al voldoende. Je ontvangt dan zo snel mogelijk meer informatie.