Glutenvrij dieet

predivita - glutenvrij dieetSommige mensen hebben last van een ernstige glutenallergie of –intolerantie, bijvoorbeeld doordat zij lijden aan coeliakie. Het volgen van een glutenvrij dieet is dan absolute noodzaak, houd jij je daar niet aan, dan krijg je te maken met vervelende klachten. Hoe ernstig de klachten zijn, is afhankelijk van de aard van de aandoening. Mensen met coeliakie kunnen bijvoorbeeld last krijgen van beschadiging van de darmen, terwijl anderen obstipatie, buikpijn of problemen met de spijsvertering krijgen. Een glutenvrij dieet volgen is niet nodig voor mensen met een milde glutenintolerantie, voor hun gezondheid is dit niet noodzakelijk. Maar het kan wel het leven danig verbeteren. Het blijkt dat er redelijk wat personen last hebben in meer of mindere mate last hebben van gevoeligheid voor gluten en zij voelen zich vaak een stuk beter als zij hun eetpatroon aanpassen. Producten die sporen hiervan zouden kunnen bevatten, kunnen zij met een gerust hart eten, maar voedingsmiddelen die voor een groot deel uit gluten bestaan kunnen zij beter laten staan. Zij zullen zich dan echt beter voelen. Een volkomen glutenvrij dieet volgen is dus niet voor iedereen met glutenintolerantie noodzakelijk, dit is echt afhankelijk van hoe sterk de allergie is.

Afvallen met glutenvrij dieet

Het woord glutenvrij dieet is voor veel mensen wat verwarrend, omdat zij bij diëten meteen denken aan manieren om af te vallen. Hier gaat het dus echt om dieet in de betekenis van regels met betrekking tot het eetpatroon. Het betekent niet dat je met deze eetwijze gewicht zult gaan verliezen. Wat nu als je graag af wilt vallen, maar vanwege medische redenen een glutenvrij dieet moet volgen? Hoe pak je dit dan aan? Als je gaat zoeken op internet dan zul je zien dat er eigenlijk maar weinig diëten te vinden zijn die rekening houden met eetbeperkingen vanwege voedselintolerantie. Veel opties heb je dan ook niet en mensen met een dergelijke allergie zijn er dan ook vaak op aangewezen om zelf een manier te vinden om gewicht te verliezen, zonder dat zij toch gluten binnenkrijgen. Dat maakt het hele traject van afvallen natuurlijk nog een stuk lastiger, je moet dan immers zelf een andere versie van je glutenvrij dieet ontwikkelen, zodat je niet alleen medisch verantwoord eet, maar ook nog gewicht verliest. Dit kan een zware dobber zijn, het is natuurlijk veel eenvoudiger als je gewoon een bestaande methode kunt volgen en aan de hand daarvan aan de lijn kunt gaan doen.

Predivita biedt uitstekend dieet

Volg jij een glutenvrij dieet en wil je graag wat kilo’s kwijtraken? Dan is het aan te raden om dit te doen via Predivita. Zij bieden verschillende voordelen:

  • snelle gewichtsafname
  • behoud van spiermassa
  • weinig honger

Bij de diëten van Predivita worden in het begin alle maaltijden vervangen door speciale dieetproducten en langzamerhand wordt dit steeds meer vervangen door een gewoon eetpatroon. Omdat zij snappen dat je ook als volger van een glutenvrij dieet toch graag een effectieve methode wilt kunnen volgen om gewicht te verliezen, bieden zij hun maaltijdproducten ook aan in glutenvrije varianten. Daarnaast bieden zij diverse recepten die helemaal vrij zijn van gluten en tegelijkertijd zo uitgekiend zijn dat ze goed passen in een gezond eetpatroon. Volg jij deze methode, dan zul je zeker gewicht gaan verliezen en je zult met hun hulp ook blijvend van je overtollige kilo’s af zijn. Gewicht verliezen is immers één ding, op gewicht blijven is nog weer heel wat anders. Met het speciale glutenvrij dieet van Predivita kun jij eten op een manier die geschikt is voor jouw lichaam en tegelijkertijd de nodige kilo’s afvallen!