De ideale voorbereiding op investeren in vastgoed!

Wilt u graag uw extra financiƫle bronnen slim investeren en er op lange termijn rendement uit halen? Dan is investeren in vastgoed een optie die zeker de moeite van het onderzoeken waard is! Heeft u nog niet veel ervaring met investeren in vastgoed? Dan kan dit wellicht klinken als een complexe en risicovolle onderneming, maar in werkelijkheid kan dit sneller en verstandiger dan de meeste mensen denken. Er zijn namelijk enkele regels die iedereen kan volgen, die de kans op succesvol investeren in vastgoed aanzienlijk kunnen vergroten. In dit artikel bespreken we die regels, maar geven we u ook tips voor het vinden van de best plekjes om te investeren in vastgoed. Wilt u investeren in vastgoed in Belgiƫ, dan is investeren in vastgoed in grote steden zoals Brussel en Antwerpen zeker aan te raden. Als u in vastgoed gaat investeren dat u niet zelf wilt gaan bewonen, heeft u immers huurders nodig om hieraan te kunnen verdienen. Juist in grote, bruisende steden komen veel mensen bij elkaar die op zoek zijn naar appartementen die zij kunnen huren, al dan niet voor langere tijd. Denkt u eens aan de vele studenten die naar Antwerpen komen, op zoek naar een betaalbare studentenflat. Na hun afstuderen zouden zij zomaar eens een mooi appartement kunnen gaan zoeken om aan hun werkende leven in deze stad te kunnen beginnen, al dan niet met een partner. Wilt u graag in vastgoed investeren, dan kunnen zij zeker tot uw doelgroep van huurders gaan behoren! Wie echter wil investeren in Brussel, kan zich juist heel goed richten op expats, eurocraten en internationale zakenmensen. Zij trekken immers in groten getale naar deze stad om er voor kortere of langere perioden te verblijven. Zelf investeren in vastgoed is voor hen niet aantrekkelijk, maar zij kunnen wel een mooi en centraal gelegen appartement van u huren! Daarnaast zijn er veel jonge koppels en senioren die op zoek zijn naar een veilig onderkomen in de vorm van een gezellig appartement in de stad. Door te investeren in vastgoed in deze steden kunt u ook hen bedienen. Zo ziet u dat investeren in vastgoed u veel rendement op kan leveren als u ervoor zorgt dat uw panden een brede doelgroep kunnen aanspreken. Om dit te bewerkstelligen, is het verstandig om de panden slim te selecteren op basis van enkele criteria. Om u tijd en moeite te besparen, hebben wij deze hieronder voor u op een rijtje gezet!

Criteria om u te helpen bij het investeren in vastgoed in steden

In grote, bruisende steden komen allerlei soorten mensen bij elkaar. Onder hen bevinden zich onder andere studenten, zakenmensen, jonge koppels en senioren die op zoek zijn naar een appartement waar zij voor kortere of langere tijd prettig kunnen wonen. Wilt u succesvol investeren in vastgoed? Let u dan op deze criteria bij het kiezen van uw panden en ze zullen graag bij u huren:

  • centrale ligging
  • goed bereikbaar met OV
  • nabij horeca en winkels
  • in de buurt van paren en monumenten
  • bij campussen, grote bedrijven, internationale instellingen
  • creatief en onderscheidend ontworpen
  • mooi en duurzaam afgewerkt

Waar vindt u aantrekkelijk vastgoed?

Hopelijk heeft het bovenstaande lijstje u een beeld gegeven van de criteria waaraan vastgoed moet voldoen om aantrekkelijk te zijn voor de groepen huurders die u eventueel wilt aantrekken. Maar waar vindt u nu zulk vastgoed? Uw beste keuze is een specialist, die veel ervaring heeft met vastgoedprojecten in steden, zoals Urbicoon. Hier vindt u panden die mooi aansluiten bij het bovenstaande profiel in steden als Antwerpen en Brussel. Bezoekt u hun website om hier meer over te weten te komen en een vrijblijvende afspraak te maken.